Selecteer een pagina

De eerste spade voor de bouw van Koeientuin Tierelier ging onlangs daadwerkelijk de grond in. Met man en macht werken de mannen van diverse bedrijven momenteel aan de fundering. Eind deze maand volgen de muren van de koeientuin zelf.

Op elkaar afstemmen
Ingrid: “Het verloopt momenteel goed volgens planning. Dat is best ingewikkeld.” IDAgro co├Ârdineert het geheel. Bouwbedrijf Peter Peters uit Schaijck is ook betrokken met diverse samenwerkende partijen. “Ieder met zijn eigen specialisme. De een zorgt voor de staalconstructie. De ander verzorgt de elektra, het grondwerk of de riolering. Ook de mestrobot moet over een paar maanden verplaatst worden. Maandelijks houden we een bouwoverleg om de planning van de ruim tien partijen goed op elkaar af te stemmen.”

Op veilige afstand
Op veilige afstand aan de overkant van de straat bekijken de kinderen van zusterbedrijf Kinderopvang Tierelier ge├»nteresseerd de werkzaamheden. Al die machines… Hartstikke indrukwekkend.

Provinciale en Europese subsidie
De nieuwe koeientuin wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Noord-Brabant (Plattelandontwikkelingsprogramma POP3) en de Europese Unie (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland).